Monday, December 3, 2007

Ny text

Hurra! Kära vänner!

Båda medlemmarna i Hurra! Hurra! Hurra! har fått varsin text utvald att vara med när det nu vankas reading i Riksteaterns "Ny text"-projekt. Projektet beskrivs på dess egen hemsida ungefär såhär:

"Vad är NY TEXT!?
NY TEXT! är en jakt på nyskrivna texter för användning på scen. [...] NY TEXT! ska vara en plattform för ett årligen återkommande möte mellan landets textförfattare och scenkonstproducenter. [...] Umeå, Stockholm, Göteborg och Malmö. I varje region blir tio texter utvalda till läsning av de lokala arrangerande teatrarna. Dessa läsningar går av stapeln i mitten av december [...] Därefter samlas alla arrangerande teatrar i hela landet och Riksteaterns dram[a]turg och väljer ut ett tiotal texter till en bok som kommer [...] [...] Scenkonst [...] kommunikation. Talar vi inte vår tids språk, kommer vår tid inte att lyssna. På teatern [...] stänger ute delar av publiken. [...] saknar ibland förankring [...] människor lever [...] publiken skev. Svensk scenkultur, [...] fri, behöver en metod för att [...] kommunikationen [...] hitta alla de nya texter som [...] finns där ute. [Hurra! Hurra! Hurra!] är den metoden."

Readings äger rum i Umeå 8/12, klockan 15:00 på Sagateatern, där bl.a. Carl Åkerlunds dramatiska verk "Vad du vill veta" kommer att läsas av skådespelare från de lokala friteatergrupperna. I Umeå spelar dessutom Taxi! Taxi! i anslutning till readingen. Om Kristian Hallberg hade varit i Umeå hade han definitivt gått, om inte annat så åtminstone för att höra bandet. Men Kristian Hallberg är i Stockholm, och är du också det kan du istället gå till Teater Scenario kl 19:00 den 11/12 för att höra Kristian Hallberg själv läsa ett utdrag ur sin pjäs "Små barn och stora föräldrar".

(läs mer själv här)

Hoppas stöta på er i teatermörkret då!

Hurra! Hurra! Hurra!
genom Carl

Ps. Allt annat stort som Hurra! Hurra! Hurra! har planerat för framtiden, det återkommer vi om inom kort. Ds.

2 comments:

Beata Berggren said...

Stort Grattis!!! och lycka till.

Beata Berggren said...

Stort Grattis!!! och lycka till.